Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag acht tot twaalf maanden cel geëist tegen drie verdachten in de Valkenburgse zedenzaak. 

De drie mannen zouden tegen betaling seks hebben gehad met een destijds minderjarig meisje in een hotel in Valkenburg.

Een verdachte hoorde acht maanden, waarvan vier voorwaardelijk. Tegen een ander werd tien maanden geëist, waarvan vier voorwaardelijk en de derde verdachte hoorde een eis van een jaar, onvoorwaardelijk.

Een vierde man die terecht stond voor de rechtbank in Maastricht hoort pas later welke straf tegen hem wordt geëist, omdat zijn strafdossier niet compleet is. 

De verdachten die terechtstonden komen uit Zwolle, Simpelveld en Beligë. Een 40-jarige verdachte uit Zwolle ontkent dat hij daadwerkelijk seks had met het meisje. De Belgische man bekende dit wel.

Schadevergoeding

In totaal kwamen tientallen mannen in beeld in de zaak, Ze kwamen via loverboy Armin A. in contact met het meisje. A. werd vorig jaar veroordeeld tot twee jaar cel. 23 mannen in de zaak kregen enkele maanden celstraf of een taakstraf opgelegd. De politie kwam de klanten op het spoor dankzij de telefoon van A.

Nieuwssite 1limburg meldt woensdag dat achttien veroordeelden vrijwillig een schadevergoeding hebben betaald aan het slachtoffer, dat bevestigen de advocaten van beide partijen. Hiermee is de civiele procedure die het slachtoffer had aangespannen, van de baan.