Een vermiste 17-jarige jongen uit Urk is in de nacht van maandag op dinsdag dood aangetroffen. Het lichaam van de tiener werd ontdekt in de Urkervaart.

Hij is waarschijnlijk door een noodlottig ongeval om het leven gekomen. Na onderzoek heeft de politie geen aanwijzingen kunnen vinden dat er sprake is van een misdrijf.

''Hoe hij in het water is gekomen, zullen we misschien nooit weten. We gaan in ieder geval niet uit van een misdrijf'', aldus de politie.

Hij was niet teruggekeerd van een bootfeestje. Volgens Omroep Flevoland werd sinds maandagavond gezocht in de Urkervaart. Daar was een schoen aangetroffen in het riet.

Zowel zaterdag als zondag stuurde de politie een helikopter de lucht in om naar de jongen te zoeken. Duikers van de brandweer zochten in het water van de Zuidermeertocht waar het bootfeestje plaatsvond.

Verder zochten vrijwilligers in het Urkerbos en in leegstaande woningen. Ook de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij KNRM speurde mee.

Condoleanceregister 

In het jongerencentrum de Skuil in Urk is de mogelijkheid om een condoleanceregister te tekenen. Op verschillende plekken in Urk en Emmeloord komen stilteplekken om de jongen te herdenken.