Het is woensdag, donderdag en vrijdag niet mogelijk om met de trein van Dordrecht naar Lage Zwaluwe te reizen. Die drie dagen zijn er herstelwerkzaamheden aan de Moerdijkbrug.

Dat is nodig omdat vorige week tijdens een controle haarscheurtjes in de brug zijn ontdekt.

Dagelijks reizen ongeveer 75.000 mensen op dit traject. De NS zet bussen in, wat voor extra reistijd zorgt. Daarom waarschuwt de vervoerder dat reizigers hun reis beter kunnen uitstellen. Als dat niet gaat, is het beter om buiten de spits om weg te gaan.

Tussen Den Haag en Tilburg/Eindhoven moeten mensen woensdag, donderdag en vrijdag omreizen via Utrecht en Den Bosch. Tussen Rotterdam en Breda is de NS Intercity een optie, maar de NS waarschuwt dat dit in de spits een zeer druk alternatief kan zijn. 

Ook rijden bussen, tussen Zwijndrecht en Lage Zwaluwe, Dordrecht en Lage Zwaluwe en Dordrecht en Dordrecht-Zuid. Alle treinen uit de richting Rotterdam stoppen op Zwijndrecht.

Gevaarlijk

De haarscheurtjes kunnen gevaarlijke situaties opleveren. Het is onduidelijk hoe ze zijn ontstaan. Om de brug te herstellen, is het noodzakelijk om het spoor voor treinverkeer geheel af te sluiten, omdat de spoorstaven ingegoten zijn.

Bekijk de actuele situatie op het spoor