De politie heeft de afgelopen dagen op negentien plaatsen, verspreid door het hele land, huiszoekingen gedaan. De acties kwamen voort uit de grote vechtpartij tussen twee motorclubs donderdagavond in een hotel in Rotterdam.

Bij de huiszoekingen zijn er wapens, messen en munitie in beslag genomen, meldt de politie in een verklaring. Ook werden er drugs, tienduizenden euro’s en nepgeld aangetroffen.

Leden van rivaliserende motorclubs Hell’s Angels en de Mongols raakten donderdagavond slaags bij een Van der Valk-hotel bij Blijdorp. Ook werden er schoten gelast. Eén man raakte zwaargewond; de politie arresteerde 23 mensen.

Volgens een van de verdachten hadden de motorbendes wel bij Van der Valk afgesproken, maar hadden ze niet het plan met elkaar op de vuist te gaan. Toch liep het al direct uit de hand.

Video: Zeker 20 keer geschoten bij vechtpartij Rotterdam

Hotelgasten

Hotelgasten en eters in het restaurant waren getuige van de vechtpartij. Een deel van hen is een naburig fitnesscentrum in gevlucht.

Ook in Duitsland hebben zich de afgelopen jaren confrontaties voorgedaan tussen de twee bendes.

De politie zegt niet te verwachten dat de arrestanten aangifte tegen elkaar zullen doen, maar dat is geen reden het onderzoek te staken. 

Hoge prioriteit

De aanpak van Outlaw Motor Gangs (OMG's) heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeente en justitie. Leden zijn volgens de politie op grote schaal betrokken bij criminele activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Dat beeld werd bij de doorzoekingen wederom bevestigd.

De politie roept getuigen die opnames of foto's hebben gemaakt van de vechtpartij die informatie met het onderzoeksteam te delen.