Zo’n 17.500 hardlopers zijn zondag begonnen aan de 36e editie van de Marathon van Rotterdam. De organisatie verwacht zo’n 925.000 belangstellenden in de stad.

De start van het evenement vond om 10.00 uur plaats. De lopers rennen een totaalafstand van 42,195 kilometer via een route die dwars door de havenstad loopt. De finish vindt plaats op de Rotterdamse Coolsingel.

Vanwege de recente aanslagen in Brussel heeft de gemeente extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Maar deze maatregelen zijn volgens de NOS niet of nauwelijks zichtbaar voor lopers of toeschouwers.

De Keniaan Marius Kipserem kwam als eerste over de finish. Hij kwam na 42,195 kilometer als eerste over de eindstreep in een tijd van 2.06.11. 

De laatste loper kwam rond 16.30 uur over de finish, liet de politie via Twitter weten.

Record

Dit jaar gaven 41.000 mensen zich op voor één van de afstanden die dit weekend gelopen konden worden. Dat is een record voor de Rotterdamse marathon.

De editie van 2016 staat dit jaar in het teken van de Olympische Spelen in Rio. Er lopen ook vele professionele lopers mee uit onder andere Ethiopië en Kenia, waaronder Ayele Abshero en Tsegaye Kebede.

Heeft u foto's of video's bij dit nieuws? Upload uw foto via NUfoto, uw video's kunt u sturen naar video@nu.nl

Video: Hardlopers maken zich klaar voor start Marathon Rotterdam