De politie in Amsterdam heeft donderdag een 34-jarige man aangehouden die er van wordt verdacht drie vrouwen te hebben verkracht in Amsterdam in januari van dit jaar.

Uit onderzoek bleek dat de drie incidenten zijn gepleegd door dezelfde dader. Dat maakte de politie vrijdag bekend.

De man kon worden opgepakt na tips die binnenkwamen na het tonen van beelden van de man die de telefoon van een van zijn slachtoffers wilde verkopen in een belwinkel. Uit de tips kwam een mogelijke naam van de verkoper van de telefoon naar voren. Verder onderzoek leidde naar zijn verblijfplaats.

De man is donderdag aangehouden in een woning in Purmerend. Van de verdachte is DNA afgenomen. Inmiddels is gebleken dat zijn DNA overeenkomt met de DNA-sporen die eerder in de drie onderzoeken zijn veiliggesteld.

Op 28, 30 en 31 januari werden drie vrouwen in Amsterdam slachtoffer van een ernstig zedendelict. Op 28 januari 2016 trok een man een vrouw van haar fiets op de Wenckebachweg en verkrachtte haar. Twee dagen later werd een jonge vrouw in de Maassluisstraat verkracht in de lift van een appartementencomplex. Nog een dag later werd een vrouw door de verdachte verkracht bij de Sloterplas.

Video: Man gearresteerd om verkrachtingen in Amsterdam