Uit onderzoek van actualiteitenrubriek EenVandaag is gebleken dat in Nederland maar een kwart van de middelbare scholieren les krijgt over seksuele diversiteit.  

Dat terwijl die lessen sinds 2012 verplicht zijn. Lang niet alle scholen houden zich echter aan deze verplichting.

''Het is te gek voor woorden dat de meeste scholen nog altijd geen les geven over LHBT-acceptatie, terwijl dat al vier jaar verplicht is'', zegt COC-voorzitter Tanja Ineke. ''Die lessen zijn hard nodig om LHBT-acceptatie in Nederland te verbeteren.'' LHBT staat voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

Aandacht 

Uit het onderzoek door EenVandaag blijkt verder dat LHBT-acceptatie volgens vier van de tien middelbare scholieren (38 procent) op hun school nooit is behandeld. Nog eens vier van de tien (38 procent) leerlingen zeggen dat een docent het slechts één keer kort ter sprake heeft gebracht.

Slechts 13 procent van de leerlingen vindt dat hun school op een heel goede manier aandacht besteedt aan LHBT-acceptatie.

Het COC wil nu dat minister Jet Bussemaker (Onderwijs) lessen over LHBT-acceptatie verplicht stelt op docentenopleidingen. ''Als docenten zelf nooit leren hoe het moet, dan zullen hun lessen over LHBT-acceptatie onder de maat blijven'', aldus Ineke.