Leden van twee rivaliserende motorclubs zijn donderdagavond met elkaar slaags geraakt in en bij een Van der Valkhotel in Rotterdam. De politie heeft twintig mensen aangehouden. 

Ook is er een vuurwapen in beslag genomen en werd er een mes gevonden. Eén man is zwaargewond geraakt. Hij heeft een flinke beenwond, maar het is nog niet duidelijk hoe hij die heeft opgelopen, aldus een woordvoerder van de politie.

Volgens de NOS zou het gaan om de Hell's Angels en de Mongols. Er zouden ook talloze kogelhulzen bij het hotel zijn gevonden. Getuigen melden dat er zeker twintig keer is geschoten. Politieonderderzoek, dat de hele nacht heeft geduurd, bevestigt dat. 

De vechtpartij begon in het hotel aan de Energieweg, maar verplaatste zich naar buiten naar de parkeerplaats. Toen de politie arriveerde, stoof de groep uiteen.

Agenten losten een waarschuwingsschot. "Iedereen die rende hebben we aangehouden en ook nog wat mensen die zich binnen hadden verschanst", zegt de politiewoordvoerder.

Hotelgasten

Volgens een van de verdachten hadden de motorbendes wel bij Van der Valk afgesproken, maar hadden ze niet het plan met elkaar op de vuist te gaan. Toch liep het al direct uit de hand.

Hotelgasten en eters in het restaurant van Van der Valk waren getuige van de vechtpartij. Een deel van hen is een naburig fitnesscentrum in gevlucht.

De politie zoekt met een helikopter de omgeving af of zich nog vechters verborgen houden in de wijk. Er is een "omvangrijk onderzoek naar de vechtpartij" aan de gang.

Video: Aanhoudingen na massale vechtpartij Rotterdam

Zeker 20 keer geschoten bij vechtpartij Rotterdam
Zeker 20 keer geschoten bij vechtpartij Rotterdam