De Nederlandse Staat spant een kort geding aan tegen website Vlinderscrime.nl om het publiceren van delen van verhoren van Willem Holleeder.

Het kort geding is door diezelfde beheerder op de website geplaatst en dient maandagavond. Het Openbaar Ministerie wil dat de stukken offline worden gehaald. 

Uit gelekte stukken blijkt onder meer dat Holleeder eind 2014 investeerde in drugshandel. Holleeder verklaart in de stukken dat hij contact onderhield met de vorig jaar geliquideerde Lucas Boom. Hij zegt dat hij een dag voor zijn arrestatie eind 2014, 85.000 euro zou krijgen voor zijn aandeel in de drugshandel van Boom, die op 9 juni 2015 in Zaandam op straat werd doodgeschoten.

In de verklaringen zegt Holleeder ook dat zijn zussen Sonja en Astrid betrokken waren bij het vervoeren en bewaren van de opbrengsten van de drugshandel. Astrid zou thuis een berging hebben waar het geld werd bewaard.

Holleeder staat momenteel terecht voor zijn betrokkenheid bij meerdere moorden in de Amsterdamse onderwereld. Zijn zussen hebben belastende verklaringen over hem afgelegd.

Video: De strafzaak van Holleeder in 60 seconden