Het Openbaar Ministerie stelt een onderzoek in naar het uitlekken van vertrouwelijke documenten over Willem Holleeder uit het Passageproces.

De documenten zijn zondag gepubliceerd op Vlinderscrimeeen website van voormalig crimineel Martin Kok.

"Dit is ongehoord en zeer schadelijk voor alle verdachten, getuigen en andere betrokkenen", aldus een woordvoerder van het OM tegen Hart van Nederland. "Dit is slecht voor de rechtspleging." 

Uit gelekte stukken blijkt onder meer dat Holleeder eind 2014 investeerde in drugshandel. Holleeder verklaart in de stukken dat hij contact onderhield met de vorig jaar geliquideerde Lucas Boom. Hij zegt dat hij een dag voor zijn arrestatie eind 2014, 85.000 euro zou krijgen voor zijn aandeel in de drugshandel van Boom, die op 9 juni 2015 in Zaandam op straat werd doodgeschoten.

In de verklaringen zegt Holleeder ook dat zijn zussen Sonja en Astrid betrokken waren bij het vervoeren en bewaren van de opbrengsten van de drugshandel. Astrid zou thuis een berging hebben waar het geld werd bewaard.

Amsterdamse onderwereld

Holleeder staat momenteel terecht voor zijn betrokkenheid bij meerdere moorden in de Amsterdamse onderwereld. Zijn zussen hebben belastende verklaringen over hem afgelegd.

In maart werd Holleeder veroordeeld voor bedreiging van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Hij moet de volledige drie jaar van een oude straf uitzitten, waarvoor hij begin 2012 onder voorwaarden eerder werd vrijgelaten.