Meerdere radiozenders zijn gestoord door een brand die woedde in een communicatietoren aan de Anthony Fokkerweg in Rotterdam. Inmiddels is het sein brand meester gegeven, maar de zenders blijven problemen houden. 

De zenders in de regio, radio Rijnmond en Radio West, hebben last van de gevolgen van de brand. 

Maar ook andere zenders die gebruikmaken van de zendmast in de Rotterdamse Waalhaven, zoals Radio 1, Radio 4 en de commerciële zenders, ondervinden hinder.  De meeste zenders zijn wel via internet te beluisteren. 

Het ging om een brand in een elektrische installatie op de begane grond van de toren die sinds 13.00 uur woedde. Eerst moest de stroom worden uitgeschakeld. De installatie wordt gevoed door 23.000 volt.

Op de begane grond kwamen dikke rookwolken naar buiten, constateerden brandweerlieden ter plekke. 

Medewerker

Op de begane grond kwamen dikke rookwolken naar buiten. Een technisch medewerker van Alticom, de exploitant van de mast, zat op 50 meter hoogte (op de 17e verdieping) in de toren enige tijd opgesloten en kon via luchtsluizen naar een kantoorpand ernaast weer buiten komen. Hij mankeerde niets.

Het kantoor werd ontruimd. Tientallen mensen moesten naar buiten. Aan het eind van de middag is het gebouw weer vrijgegeven, aldus de politie.

Alticom gaat proberen de precieze oorzaak van de brand te achterhalen en wil de zenders weer zo snel mogelijk in de lucht krijgen. Gewerkt wordt aan een alternatieve stroomvoorziening.

Een prognose over het tijdstip van herstel kon een woordvoerder woensdag aan het eind van de middag niet geven. De meeste zenders hebben laten weten dat ze nog wel via internet te beluisteren zijn. Radio Rijnmond heeft ook een noodzender ingeschakeld.