Twee flatgebouwen in Hengelo ontruimd na brand in ijsfabriek

Een felle brand heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een ijsfabriek in Hengelo verwoest.

Bewoners van twee flatgebouwen in de buurt moesten halsoverkop hun appartementen verlaten.

Ze brachten enkele uren door in een middelbare school. De brandweer wist uitbreiding van de brand naar hun flats te voorkomen. Rond 4 uur 's nachts mochten de geëvacueerden terug naar huis.

Kort daarvoor had de brandweer het sein 'brand meester' gegeven. Voor het getroffen bedrijf konden de brandweerlieden niet veel betekenen.

"Het pand kan door de brand als verloren worden beschouwd", luidde in de loop van de nacht al de conclusie. Op foto's die omwonenden deelden via Twitter was te zien dat hoge vlammen uit het dak van het gebouw aan de Turbinestraat sloegen. Medewerkers waren op tijd buiten.

Video: Brand in ijsfabriek in Hengelo 

Industrieterrein

Het afgebrande pand stond op een industrieterrein naast het spoor. De ontruimde flats staan aan de rand daarvan, aan de Weideweg.

De dessertfabriek, die onder meer producten maakt voor Lidl, was onlangs ingrijpend verbouwd. Ook werd de naam gewijzigd: het bedrijf dat voorheen bekendstond als Van der Poel heet tegenwoordig 'De Dessert Meesters'.

Het treinverkeer werd vanwege de brand stilgelegd. De brandweer waarschuwde voor flinke rookontwikkeling en hield met meetapparatuur in de gaten in welke mate gevaarlijke stoffen in de lucht kwamen.

NL Alert

Omwonenden die thuis mochten blijven, kregen het advies hun ramen en deuren gesloten te houden en eventuele ventilatiesystemen uit te zetten. Met een NL Alert informeerde de brandweer mensen in de omgeving over de brand.

Een medewerker van Van der Poel maakte tegenover Tubantia duidelijk dat hij een ernstig vermoeden heeft van brandstichting. Volgens hem stonden naast het pand pallets.

Lees meer over:
Tip de redactie