Een ruzie over een openstaande gokschuld is mogelijk het motief voor de moord op zakenman Koen Everink. De verdachte, tenniscoach Mark de J., had vele tienduizenden euro’s van Everink geleend.

De J. had het geld vergokt met pokeren, melden bronnen aan de NOS. Toen de tenniscoach Everink meldde dat hij het geld niet terug zou krijgen, dreigde de Bilthovense zakenman het gokprobleem naar buiten te brengen.

Dit gesprek zou hebben plaatsgevonden op 3 maart, de dag waarop Everink in zijn huis werd doodgestoken. De rechter besloot zaterdag dat De J. (29) nog zeker twee weken vast blijft zitten als verdachte in de zaak.

De verdachte, tenniscoach Mark de J. (29) uit Rotterdam, moest zaterdag voor de rechter verschijnen. De J., die tennisser Robin Haase traint, werd donderdag op Schiphol aangehouden. De politie kwam hem op het spoor naar aanleiding van informatie die naar voren kwam tijdens het onderzoek naar de moord.

Op de bank

Everink had diverse contacten in de tenniswereld. De J. heeft waarschijnlijk in de uren voor Everinks dood nog bij hem op de bank televisie zitten kijken.

Vrijdag verzwaarde het Openbaar Ministerie de aanklacht. In eerste instantie werd De J. verdacht van betrokkenheid. Dat veranderde vrijdag in moord danwel doodslag.

Everink kwam eerder in het nieuws omdat hij is mishandeld door kickbokser Badr Hari.