Het KNMI heeft voor tweede paasdag code geel uitgeroepen wegens zware windstoten. De waarschuwing geldt voor het hele land. Ook Rijkswaterstaat heeft een waarschuwing afgegeven voor weggebruikers.

Maandag komen aan de kust zware windstoten voor, die kunnen oplopen tot 100 kilometer per uur. Landinwaarts kan de windsnelheid een snelheid van 90 kilometer per uur bereiken.

Rijkswaterstaat adviseert vooral automobilisten met een aanhanger of caravan de actuele situatie op de weg en de weersverwachting goed in de gaten te houden. "Op de Afsluitdijk bijvoorbeeld en hoger gelegen bruggen en viaducten is voorzichtigheid geboden", aldus een woordvoerder.

Het verkeer moet zeker tot het eind van de middag rekening houden met zware windstoten. Naar verwachting is het eind van de dag druk op de weg met dagjesmensen en vakantiegangers die terugkeren naar huis. 

Onweer en hagel

​Volgens Weeronline verloopt het paasweekend onstuimig met veel buien. Naast harde wind kan dat gepaard gaan met onweer en hagel. Zondag trekken veel regenbuien over het land. In de avond zal het opklaren, maar in de nacht zullen nieuwe buien het land binnentrekken.

Na Pasen neemt de wind in kracht af, maar blijft het wisselvallig.

Video: Vanmiddag zon en buien

Weer: Vanmiddag zon en buien
Weer: Vanmiddag zon en buien

Bekijk hier het actuele weerbericht