Pretparkverkeer en ongelukken zorgen voor files

Verkeer naar pretparken en dierentuinen leidde zaterdagochtend al tot files op de Nederlandse wegen. Ouwehands Dierenpark in Rhenen roept zelfs op om niet meer naar het park te komen. 

Volgens de Verkeersinformatiedienst VID staat vooral het verkeer richting Ouwehands Dierenpark in Rhenen muurvast. Zaterdagochtend stonden er lange files naar het park.

Vooral de vertraging voor het verkeer vanaf de A15 is groot. Volgens een woordvoerder van het park bestaat zelfs de kans dat het zo druk wordt dat mensen op een andere dag terug moeten komen. 

Er was ook vertraging door ongelukken, zoals op de A27 bij Werkendam. De weg werd daar afgesloten voor verkeer en bleef tot 15.00 uur dicht. Een traumahelikopter werd ingezet. Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) moesten twee mensen door de brandweer uit hun voertuig worden bevrijd. Een gewonde is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Bij de Coentunnel (A10) waren ook korte tijd problemen. De tunnelbuis richting Zaanstad was gesloten vanwege een ongeluk. Aan de andere kant richting Rotterdam en Den Haag was eerder een auto tegen de slagboom gereden.

Video: Auto rijdt tegen slagboom Coentunnel

Beelden afkomstig van VID.nl

Waarschuwing

De ANWB waarschuwde eerder al voor grote drukte op de weg in het Paasweekend. Vooral rond pretparken zal dit leiden tot forse wachttijden. Ook in de Bollenstreek wordt meer verkeer verwacht bij de Keukenhof, in Zandvoort vanwege de Paasraces en in Schijndel vanwege Paaspop.

Tijdens beide Paasdagen is het wisselvallig weer met op zondag kans op onweer bij buien. Vooral maandag gaat het bovendien stevig waaien, mogelijk stormachtig aan zee.

Heeft u foto’s of videos bij dit nieuws? Upload via NUfoto of stuur in via WhatsApp (+31613880644).

Actuele verkeersinformatie

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie