Het Openbaar Ministerie verdenkt tenniscoach Mark de J. van moord danwel doodslag op zakenman Koen Everink. 
 

Dat meldt het OM vrijdag.

De J. wordt op zaterdag in de loop van de dag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank Midden-Nederland. Hij is de tenniscoach van Robin Haase. 

De J. is donderdagochtend opgepakt op Schiphol nadat hij terugkwam van een tennistoernooi in Miami. Sindsdien zit hij vast en is hij verhoord door de politie.

Everink werd begin maart dood gevonden in zijn huis in Bilthoven. De 42-jarige zakenman kwam door messteken om het leven. Haase was op dat moment actief bij een toernooi in het Mexicaanse Acapulco. De J. had een week vrijaf en verbleef in Nederland. 

Haase zei donderdag aangeslagen te zijn na de aanhouding. "Ik kwam eerder het vliegtuig uit, omdat ik business class vloog. Achter mij is hij kennelijk opgepakt. De agenten vertelden me dat later. Ik hou zijn handje niet vast, dus het is niet vreemd dat ik daar niet bij was."

Video: de reactie van Robin Haase op de aanhouding van zijn coach

Haase geschokt door arrestatie coach in zaak-Everink
Haase geschokt door arrestatie coach in zaak-Everink

Tips

De politie heeft na de dood van Everink meerdere getuigen gehoord en er werd sporen- en buurtonderzoek verricht. Ook kwam de zaak aan bod in Opsporing Verzocht. In totaal kwamen meer dan honderd tips binnen. 

Everink kwam in 2012 in het nieuws nadat hij op Sensation White werd mishandeld door Badr Hari. De kickbokser kreeg een gevangenisstraf opgelegd voor de mishandeling.