Coach van Robin Haase zaterdag voorgeleid in zaak-Everink

Mark de J., coach van tennisser Robin Haase, wordt zaterdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in de zaak van Koen Everink. Hij zit vast op verdenking van betrokkenheidheid bij de dood van de zakenman.

Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) van Midden-Nederland aan NU.nl weten. 

De J. is donderdagochtend opgepakt op Schiphol nadat hij terugkwam van een tennistoernooi in Miami. Sindsdien zit hij vast en wordt hij verhoord door de politie.

Het is nog niet duidelijk welke rol De J. zou hebben gespeeld bij de dood van Everink. Volgens een woordvoerder van het OM zijn er genoeg verdenkingen om hem langer vast te houden.

Tijdens de voorgeleiding wordt bekendgemaakt wat deze verdenkingen zijn. De rechter-commissaris bepaalt dan ook of het voorarrest wordt verlengd.

Video: de reactie van Robin Haase op de arrestatie van zijn coach

Messteken

Everink werd begin maart dood gevonden in zijn huis in Bilthoven. De 42-jarige zakenman kwam door messteken om het leven. Sindsdien is de recherche bezig met een grootschalig onderzoek. Dat heeft geleid tot de arrestatie van de 29-jarige De J. 

In een reactie tegenover NU.nl reageerde Haase geschokt op de arrestatie van zijn coach. "Ik had vooraf totaal geen vermoeden en voor mij was het net zo'n grote verrassing dat hij werd opgepakt als voor ieder ander. Meer weet ik niet. Ik ben geschokt."

Lees meer over:
Tip de redactie