De 36-jarige Apeldoornse Aurélie V. krijgt negen jaar cel en tbs voor de moord op haar twee kinderen in oktober 2013. Tegen V. was veertien jaar en tbs geëist. 

De rechters in Zutphen achten bewezen dat Aurélie V. haar achtjarige zoon en zesjarige dochter met messteken om het leven bracht. Ze is verminderd toerekeningsvatbaar.

Van een mogelijk verband tussen de inname van antidepressiva en agressie is niets gebleken, aldus de rechtbank.

V. gaf al eerder toe verantwoordelijk te zijn voor de dood van haar 8-jarige zoon en 6-jarige dochter, maar zei dit te hebben gedaan in een waan. "Ik handelde als een robot. Ik deed het, maar dacht er niet bij na, ik heb het in een waan gedaan'', verklaarde de 36-jarige vrouw op 16 februari in de rechtbank. 

Ze had het al langer moeilijk met de zorg voor haar kinderen. De zoon was gehandicapt. ''Ik weet niet wat me bezielde die dag.'' 

Na het doden van haar kinderen nam V. een overdosis paroxetine, een antidepressivum, en verwondde ze zichzelf. ''Ik zag geen uitweg meer'', schreef ze in haar afscheidsbrief.

Pleisters

Volgens de verdediging was de daad niet gepland. Zo zijn er pleisters aantroffen op de hals van het dochtertje. V. kocht de dag ervoor nog winterkleding voor haar kinderen. 

''Handelingen die niet te rijmen zijn met het beeld van een vrouw die weloverwogen besloot zichzelf en haar kinderen het leven te benemen'', constateren de advocaten. Ze moet volgens hen worden vrijgesproken van moord.