De politie heeft donderdagochtend de 29-jarige coach van tennisser Robin Haase, Mark de J., gearresteerd op Schiphol in het onderzoek naar de dood van Koen Everink. 

Dat bevestigt Haase in gesprek met NU.nl. De J. werd opgepakt op Schiphol bij het verlaten van een vlucht uit Miami.

De tennisser is naar eigen zeggen aangeslagen na de aanhouding van zijn coach: "Ik kwam eerder het vliegtuig uit, omdat ik business class vloog. Achter mij is hij kennelijk opgepakt. De agenten vertelden me dat later. Ik hou zijn handje niet vast, dus het is niet vreemd dat ik daar niet bij was."

Haase: "Ik had vooraf totaal geen vermoeden en voor mij was het net zo'n grote verrassing dat hij werd opgepakt als voor ieder ander. Meer weet ik niet. Ik ben geschokt."

Video: Haase geschokt door arrestatie coach

Haase geschokt door arrestatie coach in zaak-Everink
Haase geschokt door arrestatie coach in zaak-Everink

Messteken

Everink werd begin maart dood gevonden in zijn huis in Bilthoven. De 42-jarige zakenman kwam door messteken om het leven.

Haase was op dat moment actief bij een toernooi in het Mexicaanse Acapulco. De J. had een week vrijaf en verbleef in Nederland. 

De politie zegt onderzoek te doen naar de mogelijke betrokkenheid van de arrestant bij de dood van Everink. "Wij hebben zelf nog veel vragen", zegt een woordvoerder tegen NU.nl. Het is nog niet bekend hoelang De J. vast blijft zitten.

Tips

De politie heeft na de dood van Everink meerdere getuigen gehoord en er werd sporen- en buurtonderzoek verricht. Ook kwam de zaak aan bod in Opsporing Verzocht. In totaal kwamen meer dan honderd tips binnen. 

Everink kwam in 2012 in het nieuws nadat hij op Sensation White werd mishandeld door Badr Hari. De kickbokser kreeg een gevangenisstraf opgelegd voor de mishandeling.