De aanklager heeft in hoger beroep achttien jaar cel geëist tegen Benaoef A., die wordt verdacht van het medeplegen van de moord op de Amsterdamse crimineel Najeb Bouhbouh.

Deze spraakmakende liquidatie werd op 18 oktober 2012 uitgevoerd voor een hotel in Antwerpen.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft A. de moord gecoördineerd en geregisseerd. Het slachtoffer is toen naar het hotel gelokt door een man die een dubbelrol speelde.

Deze man verzond vanaf zijn mobiele telefoon een bericht met de tekst "we komen nu" naar de telefoon die A. gebruikte, kort voordat hij het hotel met Bouhbouh zou verlaten. Direct daarop verzond A. een bericht naar de twee schutters die zich nabij het hotel hadden opgesteld. Vlak daarna werd het slachtoffer doodgeschoten.

Geweldsspiraal

De moord op Bouhbouh markeerde het begin van een "geweldsspiraal" in de onderwereld. Twee maanden later vond namelijk de aanslag in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt plaats, wat waarschijnlijk een wraakactie was voor de moord op Bouhbouh.

Voor deze dubbele liquidatie, die tot dusver wordt gezien als het gewelddadigste hoofdstuk uit de grote onderwereldoorlog, werd Hamza B. in oktober 2015 in hoger beroep in Marokko tot twintig jaar veroordeeld. Eerder veroordeelden Nederlandse rechters Anouar 'Popeye' B. en Adil A. tot een levenslange gevangenisstraf voor hun betrokkenheid.