De tot dan toe oudste man van Nederland, Wim Hendriks uit Wanroij, is maandag overleden. Hij is 107 jaar geworden. 

Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Sint Anthonis, waar Wanroij onder valt, bevestigd naar aanleiding van berichten in regionale media.

Wilhelmus Antonius Alphonsus (Wim) Hendriks werd op 19 januari 1909 in Wanroij geboren. Hij woonde nog steeds in het Brabantse dorp.

Hendriks kwam in het nieuws toen hij in 2012 zijn rijbewijs voor vijf jaar verlengde. De Wanroijnaar reed toen al 85 jaar schadevrij, weet Omroep Brabant. Volgens de gemeentewoordvoerster was hij tot in zijn laatste uren een bijzonder actieve en bijdehante man. Hij sprak vloeiend Frans en schaakte nog iedere dag op de computer.

Niet roken

Over het geheim achter zijn hoge leeftijd zei hij volgens Omroep Brabant: "Doe alles met mate, niet roken en alleen bij het warme eten een glas rode wijn."

Wie nu de oudste man van ons land is, is onduidelijk. De oudste vrouw van Nederland is op dit moment Geertje Kuijntjes. Zij is 110 jaar en woont in Gorinchem.

Susannah Mushatt Jones uit New York is volgens het Guinness Book of Records 116 jaar oud en daarmee de oudst levende vrouw ter wereld. De 112-jarige Israël Kristal uit de Israëlische havenstad Haifa is de oudst levende man ter wereld.