De politie heeft twintig tips ontvangen over de man die vorige week het hoofd van Nabil Amzieb achterliet op de stoep bij een waterpijpcafé aan de Amstelveenseweg in Amsterdam.

Opsporing Verzocht liet dinsdagavond beelden van de man zien in de uitzending.

"Het is nu nog te vroeg om te kunnen zeggen wat we aan de tips hebben, maar dat gaat bijvoorbeeld ook om suggesties van kijkers over de auto’s die langsrijden op de Amstelveenseweg", laat een woordvoerder van de politie weten aan NU.nl. De inhoud van de tips wordt onderzocht.

Woensdag wordt er nog aandacht besteed aan de zaak in de opsporingprogramma's van AT5 en RTV Noord-Holland. "Dus we hopen op nog meer tips."

Opnames

Op de opnames is te zien dat een man met een capuchon op, rustig met een vuilniszak met daarin het hoofd in zijn handen loopt naar het waterpijpcafé. De man laat het hoofd achter voor de shishalounge en vertrekt daarna in looppas in de richting van het Stadionplein.

Uit onderzoek is gebleken dat het hoofd woensdag 9 maart al voor 5.00 uur is achtergelaten. Het is uiteindelijk twee uur later gevonden door een voorbijganger.

Video: Man legt hoofd neer bij waterpijpcafé

Bewakingsbeelden van neerleggen hoofd in Amsterdam
Bewakingsbeelden van neerleggen hoofd in Amsterdam

Uitgebrande auto

Nadat op dinsdag 8 maart het onthoofde lichaam van de 23-jarige Amzieb in een brandende Volkswagen Caddy werd gevonden, werd een dag later zijn hoofd op straat neergelegd. 

Op de ochtend dat het hoofd van het slachtoffer werd aangetroffen, is een uitgebrande Volkwagen Polo gevonden die naar alle waarschijnlijkheid is gebruikt bij het achterlaten van het hoofd. De auto is rond 6.00 uur in brand gestoken.

Getuigen

De politie hoopt dat nog meer getuigen zich melden die meer informatie hebben over het slachtoffer en met wie hij omging. Ook komen ze graag in contact met mensen die meer weten over de twee auto's die beiden zijn gestolen in Utrecht of het in brand steken daarvan.