Eigenaren grootschalig drugslab Eindhoven krijgen zes jaar cel

Twee mannen die eigenaar waren van een groot drugslab in Eindhoven krijgen zes jaar cel. Dat heeft de rechter woensdag bepaald.

De eigenaar van de loods waarin het lab gevestigd was, een 46-jarige Eindhovenaar, krijgt twee jaar cel vanwege medeplichtigheid.

Het drugslab werd in april 2014 opgerold. In het lab werd ongeveer 16.000 liter formamide gevonden. Daarmee zou ongeveer 11.000 kilo amfetamine kunnen worden gemaakt. Ook lag er 70 kilo amfetamine, 280 kilo MDMA, genoeg grondstof voor 100 miljoen MDMA-pillen en 600 kilo apaan. 

De politie berekende dat de aangetroffen harddrugs een straatwaarde hebben van 4 miljoen euro en dat met de aangetroffen chemicaliën drugs kunnen worden gemaakt met een waarde van 144 miljoen euro. In het lab werden ook zware wapens gevonden, waaronder een granaatwerper met raket.

De veroordeelden zijn een 37-jarige man uit Best en een 30-jarige man uit Eindhoven. Ze huurden de loods van de 46-jarige Eindhovenaar. Een andere verdachte in de zaak, een 31-jarige man uit Best, werd vorig jaar in zijn auto doodgeschoten. 

Eis

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een celstraf van acht jaar tegen de mannen. Tegen de eigenaar van de loods werd drie jaar geëist. Hij werd woensdag vrijgesproken van wapenbezit.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie