Door politie neergeschoten man Eindhoven nog aan beademing

De man die zaterdag in Eindhoven door de politie werd neergeschoten, ligt nog altijd aan de beademing.

De man is dinsdag geopereerd aan zijn slokdarm, zo zegt zijn advocaat Mark Nillesen tegen Omroep Brabant. De slokdarm raakte door de schietpartij ernstig beschadigd, waardoor familieleden voor zijn leven vrezen. 

Volgens Nillesen ging het om een 'alles of niets'-operatie en lijkt de man er goed te zijn uitgekomen. Bij de schietpartij werden twee kogels afgevuurd en werd niet alleen de slokdarm geraakt, maar ook een long en de lever. De kogel in de long kan volgens Omroep Brabant nooit meer worden verwijderd omdat een operatie te riskant is.

Video: Politie schiet man neer in Eindhoven

Vechtpartij

De politie reageerde zaterdag op een melding van huiselijk geweld, waarna in de woning een vechtpartij tussen twee mannen plaatsvond. De agenten troffen de verdachte op straat voor zijn woning aan, waarvan de ruit van de voordeur eruit lag. De man verzette zich ondanks gebruik van wapenstok en pepperspray hevig tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk bedreigde hij de agenten met een scherp voorwerp en sloeg één van hen tegen de grond.

De situatie was volgens de politie zo dreigend, dat de agenten zich genoodzaakt voelden hun dienstpistool te trekken en op de verdachte te schieten.

De man is een bekende van de politie vanwege verschillende geweldsdelicten.

Lees meer over:
Tip de redactie