Grote heroïnevangst Rotterdam blijkt versnijdingsmiddel

Wat begin maart nog leek op een van de grootste heroïnevangsten in Rotterdam in jaren, is uitgelopen op een tegenvaller. Het gaat niet om bijna 1.400 kilo drugs maar om een versnijdingsmiddel. 

Nader onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut heeft dat uitgewezen, bevestigde een woordvoerster van het Openbaar Ministerie dinsdagavond.

Op 3 maart meldde de politie dat in een bedrijfspand in Rotterdam-West ongeveer 1.400 kilo heroïne in beslag was genomen. De straatwaarde werd geschat op 36 miljoen euro. Twee mannen in het pand werden aangehouden.

Politie en Openbaar Ministerie concludeerden op basis van eerste tests dat het om heroïne ging. Daarop werd de partij vernietigd, op enkele monsters na die voor een nadere analyse naar het NFI werden gestuurd.

Dat instituut kwam dinsdag tot andere conclusie: het is geen heroïne maar een versnijdingsmiddel waarmee drugs worden gemengd. De twee verdachten worden donderdag voorgeleid op basis van een gewijzigde tenlastelegging. De rechter-commissaris bepaalt dan of ze vast blijven zitten of niet.

Lees meer over:
Tip de redactie