Man die hoofd achterliet in Amsterdam niet duidelijk zichtbaar op beelden

De man die vorige week het hoofd van Nabil Amzieb achterliet op de stoep bij een waterpijpcafé aan de Amstelveenseweg in Amsterdam, is op beelden die door een particuliere bewakingscamera zijn gemaakt niet goed zichtbaar.

De beelden zijn dinsdagavond getoond in het programma Opsporing Verzocht.

Op de opnames is te zien dat een man met een capuchon op, rustig met een vuilniszak met daarin het hoofd in zijn handen loopt naar het waterpijpcafé. De man laat het hoofd achter voor de shishalounge en vertrekt daarna in looppas in de richting van het Stadionplein.

Uit onderzoek is gebleken dat het hoofd woensdag 9 maart al voor 5.00 uur is achtergelaten. Het is uiteindelijk twee uur later gevonden door een voorbijganger.

Bewakingsbeelden: Man plaatst hoofd bij waterpijpcafé

Beelden: Politie

Bestuurders

De politie hoopt dat het tonen van de beelden tips oplevert. Daarnaast werden in de uitzending auto's getoond die op de Amstelveenseweg reden op het tijdstip dat de man met de vuilniszak op de stoep liep.

De politie hoopt onder meer van de bestuurders van die auto's te weten te komen hoe de man is vertrokken vanaf de plek waar hij het hoofd had neergelegd.

Uitgebrande auto

Nadat op dinsdag 8 maart het onthoofde lichaam van de 23-jarige Amzieb in een brandende Volkswagen Caddy werd gevonden, werd een dag later zijn hoofd op straat neergelegd. 

Op de ochtend dat het hoofd van het slachtoffer werd aangetroffen, is een uitgebrande Volkwagen Polo gevonden die naar alle waarschijnlijkheid is gebruikt bij het achterlaten van het hoofd. De auto is rond 6.00 uur in brand gestoken.

De politie hoopt dat getuigen zich melden die meer informatie hebben over het slachtoffer en met wie hij omging. Ook komen ze graag in contact met mensen die meer weten over de twee auto's die beiden zijn gestolen in Utrecht of het in brand steken daarvan.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie