Beelden van verdachte die hoofd neerlegde getoond in Opsporing Verzocht

De beelden van de man die het hoofd van Nabil Amzieb heeft neergelegd voor een shishalounge aan de Amstelveenseweg in Amsterdam worden dinsdagavond getoond in het programma Opsporing Verzocht.  

Volgens de politie dinsdag zijn de bewakingsbeelden afkomstig van een particuliere camera op de Amstelveenseweg.

Nadat op dinsdag 8 maart het onthoofde lichaam van de 23-jarige Amzieb in een brandende auto werd gevonden, werd een dag later zijn hoofd achtergelaten op straat. 

Op de beelden is te zien dat een man rustig met een zak met daarin het hoofd in zijn handen loopt naar het waterpijpcafé. De man laat het hoofd achter voor de shishalounge en loopt daarna in looppas in de richting van het Stadionplein.

Uit onderzoek is gebleken dat het hoofd woensdag 9 maart al voor 05.00 uur is achtergelaten. Het hoofd is uiteindelijk twee uur later gevonden door een voorbijganger.

Video: Getuige spreekt over vondst hoofd 

Beelden

Maandag werd al duidelijk dat er beelden waren van het achterlaten van het hoofd, maar was er nog niet besloten of deze openbaar zouden worden gemaakt. Dat besluit lag bij het Openbaar Ministerie (OM) en die hebben uiteindelijk ingestemd met uitzending van de opnamen.

De politie deed aanvankelijk een beroep op de man om zich zelf te melden.

De politie is een groot onderzoek gestart naar de dader of daders en roept getuigen op zich te melden.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie