'Vicevoorzitter bestuur UvA stapt op'

De vicevoorzitter van het bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA), Hans Amman is twee jaar na zijn aantreden opgestapt.

Dat bevestigt de UvA na berichtgeving in de NRC dinsdag. Een ingewijde vertelde aan de krant dat Amman niet tevreden was met de huidige sollicitatieprocedures voor nieuwe bestuursleden.

Volgens de UvA gaat zich volledig richten op zijn academisch werk. Met de universiteit is afgesproken dat vicevoorzitter Amman tot uiterlijk 1 september in functie blijft. 

De raad van toezicht betreurt zijn besluit. ''De heer Amman heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan het structureren van de financiële strategie van de UvA-HvA.''

Benoeming

De UvA staat aan de vooravond van de benoeming van twee nieuwe collegeleden. Hoogleraar onderwijskunde Geert ten Dam moet de nieuwe voorzitter worden van het bestuur, ingenieur Karen Maex moet rector magnificus worden.

Vorig jaar was er een massaal protest van studenten en docenten van de UvA. Ze wilden meer transparantie en democratie op de universiteit. Door de onrust stapte de voorzitter van het bestuur, Louise Gunning, al op. Rector magnificus Dymph van den Boom werd aangesteld als waarnemend voorzitter.

Lees meer over:
UvA
Tip de redactie