Degene die het hoofd van Nabil Amzieb vorige week heeft neergezet voor een shisha lounge aan de Amstelveenseweg in Amsterdam, is door een bewakingscamera gefilmd.

De politie in Amsterdam doet een beroep op die persoon om zich te melden. Aanvankelijk meldde de politie dat ze de beelden openbaar zou maken als die persoon zich niet uit zich zelf zou melden.

Maar volgens de politie is het aan het Openbaar Ministerie om te besluiten of en wanneer de bewakingsbeelden openbaar worden gemaakt.

Of de persoon die het hoofd heeft geplaatst goed in beeld is, wordt niet gezegd. "Wij doen verder geen mededelingen over inhoud van de beelden", zegt de woordvoerder tegen NU.nl.

Nadat op dinsdag 8 maart zijn onthoofde lichaam in een brandende auto werd gevonden, werd een dag later het hoofd achtergelaten op straat. 

Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht (NPO 1) besteedt dinsdag aandacht aan de zaak. 

De politie is een groot onderzoek gestart naar de dader of daders. Een autobrand op de ochtend van de vondst van het hoofd werd op een later moment in verband gebracht met de zaak.

Via Facebook heeft de politie een getuigenoproep gedaan aan de mensen die zelf aangeven dat ze in de buurt wonen van een van de vier locaties die van belang zijn in het onderzoek in Amsterdam en Utrecht.

Het gaat daarbij om de locaties van de twee uitgebrande auto's en het gevonden hoofd. In Utrecht gaat het om de plek waar een van de auto's voor het laatst is gezien.

Video: Getuige spreekt over vondst hoofd