7.000 mensen verwacht bij processie voor 'Mirakel van Amsterdam'

Naar verwachting zevenduizend mensen doen in de nacht van zaterdag op zondag mee aan de jaarlijkse Stille Omgang in Amsterdam.

Voorafgaand aan de processie komen tien Nederlandse bisschoppen bijeen in de Nicolaasbasiliek om gezamenlijk de eucharistie te vieren.

Ook kardinaal Wim Eijk is hierbij aanwezig, evenals de apostolische nuntius voor Nederland, Aldo Cavalli, die het Vaticaan vertegenwoordigt.

Een aantal van de bisschoppen sluit zich rond 23.00 uur aan bij de gelovigen om mee te doen aan de Stille Omgang, een nachtelijke stille tocht door de binnenstad van Amsterdam. De gelovigen lopen dan de route die de pastoor van de Oude Kerk op 15 maart 1345 liep, nadat hij aanwezig was geweest bij een wonder dat bekend is geworden als het Mirakel van Amsterdam.

Volgens de overlevering braakte toen een stervende man een hostie uit in een woning aan de Kalverstraat. Zijn braaksel werd in het haardvuur gegooid. De volgende ochtend bleek de hostie ongeschonden. De kerk heeft dit hostiemirakel officieel erkend als wonder.

Lees meer over:
Tip de redactie