De rechtbank in Zutphen heeft het verzoek om een schouw of reconstructie van de chaletmoord in Ermelo afgewezen. De advocaat van hoofdverdachte Janet S. uit Kampen had hierom gevraagd.

De 29-jarige S. wordt ervan verdacht de 58-jarige zakenman Ton Kuijff uit Amersfoort te hebben vermoord. Zij kreeg hierbij hulp van Joyce N. en Youri B. 

De advocaat van S. wilde met de reconstructie of schouw aantonen dat medeverdachte Youri B. een leugenachtige verklaring zou hebben afgelegd, zo schrijft RTV Oost. Volgens zijn cliënt heeft hij de zakenman om het leven gebracht. De rechtbank ging daar niet in mee.

Blussen

Kuijff kwam waarschijnlijk door een bijl om het leven, nadat hij na een etentje door de twee dames naar een chalet in Ermelo werd gelokt.  Janet S. en Joyce N. zouden seks met hem hebben gehad en dit hebben gefilmd om hem af te persen.

Dit zou uit de hand zijn gelopen, waarna de vrouwen de chalet in brand staken om zich van het lijk te ontdoen. Het lichaam werd bij het blussen teruggevonden. 

De 31-jarige Youri B. zegt hooguit betrokken te zijn geweest bij de brandstichting en niet bij de moord. De advocaat van Janet S. wijst hem echter aan als hoofdverdachte. Er komt op verzoek van de advocaat van S. wel meer informatie vrij over de verkeersbewegingen van de verdachten na de moord, een onderzoek naar het tijdstip van overlijden van Kuijff en inzicht in de telefoongegevens van de zakenman, voor en na zijn dood. 

S. heeft in het verleden ook al eens een man in de val gelokt. Hij moest het met de dood bekopen, waarna S. in 2006 vier jaar cel kreeg.