Op de Amstelveenseweg in Amsterdam is woensdagochtend rond 7.00 uur een hoofd aangetroffen door een voorbijganger. De recherche is ter plaatse voor uitgebreid onderzoek.

Het hoofd werd aangetroffen op de stoep van shishalounge Fayrouz. 

In de nacht van maandag op dinsdag werd het onthoofde lichaam van de 23-jarige Nabil Amzieb gevonden in een uitgebrande auto op de Mijehof in Amsterdam Zuidoost. De politie onderzoekt of het gevonden hoofd bij dit lichaam hoort. 

Dinsdag was al bekend dat het lichaam van een Amsterdammer is die bekend was bij de politie.

"Op dit moment kunnen we niets uitsluiten", zegt een woordvoerder tegen NU.nl. "Eerst moeten we de identiteit van het gevonden hoofd zien te achterhalen." Volgens Het Parool is het hoofd van Amzieb.

Bekijk beelden van het politieonderzoek (Bron: HFV):

Hoofd gevonden in Amsterdam
Hoofd gevonden in Amsterdam

Bekende

De uitgebrande auto, een Volkswagen Caddy zonder kentekenplaten, bleek een aantal weken geleden te zijn gestolen in Utrecht. 

Het Parool meldt ook dat de shishalounge Fayrouz bekend staat als een ontmoetingsplek voor criminelen die zijn verwikkeld in een bloedige strijd in de onderwereld. In 2014 werd om de hoek van Fayrouz Lounge de bekende crimineel Mohammed el Mayouri doodgeschoten.

Stan Koeman, die een broodjeszaak beheert op de Amstelveenseweg, zag het hoofd woensdagochtend liggen. "Het hoofd leek zo neergezet dat het door de ramen van de lounge naar binnen keek, als een soort signaal." 

Locatie gevonden hoofd