Initiatiefnemers vinden actie treinreizen tijdens spits geen flop

De initiatiefnemers van de studentenactie om dinsdag massaal met de trein te reizen tijdens de spits, vinden de actie geen flop.

Maar de impact zou groter zijn geweest bij een massale deelname. “Het zou leuk zijn geweest als er meer mensen kwamen opdagen”, stelt initiatiefnemer Jasper ter Veld tegen NU.nl.

Er hadden zich duizenden studenten aangemeld op de Facebookpagina NK treinreizen in de spits. Ze zijn boos over de plannen van de NS om studenten te mijden tijdens de ochtend- en avondspits.

Uiteindelijk werden er nauwelijks actievoerende studenten gezien op de stations en in de treinen. Volgens de NS verliep de ochtendspits niet drukker dan normaal.

Er werd nog gehoopt op een grote bijeenkomst op Utrecht Centraal. Maar veel studenten zouden daar niet kunnen komen wegens slechte treinverbindingen op het spoor. Uiteindelijk was er meer media aanwezig dan actievoerders.

Ter Veld moet ook erkennen dat een bevestiging op facebook niet automatisch betekent dat die persoon ook daadwerkelijk meedoet. "Er zullen ongetwijfeld veel studenten zijn geweest die er toch niet zo’n zin in hadden", zegt Ter Veld. 

Lees meer over:
NS
Tip de redactie