Lichaam gevonden in uitgebrande auto in Amsterdam

Brandweermensen hebben in de nacht van maandag op dinsdag een lichaam gevonden in een uitgebrande auto op de Mijehof in Amsterdam. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht en gaat uit van een misdrijf. 

De politie kreeg rond 2.00 uur een melding van een autobrand. Het gaat om een donkerkleurige Volkswagen zonder kentekenplaten die volledig is uitgebrand. 

Tijdens het blussen zagen brandweermensen het lichaam in de auto. De identiteit is nog niet bekend. De politie noemt de vondst van een uitgebrande auto zonder kenteken op een openbare weg een "uitzonderlijke situatie".

De recherche heeft al ontdekt dat de betreffende Volkswagen gestolen blijkt te zijn. De auto is voor het laatst gezien in de ochtend van 18 februari op het Tolsteegplantsoen in Utrecht.

Volgens AT5 heeft een buurtbewoner een knal gehoord. "Die informatie hebben wij ook", zegt een woordvoerder van de politie Amsterdam tegen NU.nl. "Maar waarschijnlijk zijn de banden van de auto ontploft. Dat gebeurt bijna altijd bij een autobrand."

De omgeving is afgezet in het kader van het onderzoek. Hoe lang dat gaat duren, is nog niet duidelijk.

Tip de redactie