Zakenman Koen Everink is vrijdagochtend dood aangetroffen in zijn huis in Bilthoven. De advocaat van Everink heeft dat bevestigd. Hij is omgekomen door een misdrijf en er is een onderzoek gestart. 

Update: Er was iemand aanwezig in de woning toen de politie arriveerde. Deze persoon is geen verdachte. De politie gaat uit van een misdrijf.

Advocaat Alexander de Swart hoorde het nieuws in eerste instantie via de media, en kreeg het later bevestigd van de naasten van de 42-jarige Everink.

''Het is verbijsterend. Toen ik het hoorde, hoopte ik van harte dat het niet om hem ging. Het is bizar, na alles wat hij de afgelopen jaren heeft meegemaakt, dat het dan zo met hem eindigt.''

Everink kwam in 2012 in het nieuws nadat hij op Sensation White werd mishandeld door kickbokser Badr Hari, die daar een gevangenisstraf voor kreeg.

Verdachte omstandigheden

"We kregen melding dat er iets was bij het huis in Bilthoven", aldus een woordvoerster van de politie. "Toen agenten het huis binnengingen, werd een overleden persoon aangetroffen. Er was sprake van verdachte omstandigheden, dus er is direct een onderzoek ingesteld."

De politie zegt dat er een persoon in de woning aanwezig was toen ze aankwamen bij het huis. Deze is opgevangen door de politie en is geen verdachte. Over de identiteit van deze persoon wil de politie geen mededelingen doen.

De politie heeft een Porsche die in de straat stond meegenomen voor onderzoek. Volgens de politie gaat het onderzoek nog geruime tijd duren.

Video: Politie doet onderzoek bij huis Everink

Onderzoek bij huis zakenman Everink
Onderzoek bij huis zakenman Everink

Beeld: Hart van Nederland

Hari

De Swart stond Everink bij in de zaak rond de mishandeling door vechtsporter Badr Hari in de Amsterdam Arena tijdens Sensation 2012. De advocaat typeert Everink als een ''gezonde en sportieve'' man. ''Dat hij dan ineens dood in zijn eigen huis ligt, dat is niet te bevatten.''