De politie is een onderzoek begonnen naar een 22-jarige zwemtrainer uit Middelburg. Hij wordt ervan verdacht stiekem foto’s te hebben gemaakt van enkele jeugdleden van Zwem en Polo Vereniging De Zeeuwse Kust.

De zaak kwam aan het rollen toen een vader van een van de kinderen op 13 januari aangifte deed. Iemand zou foto's hebben gemaakt van een meisje dat zich aan het verkleden was in een kleedhokje van het Vrijburgbad.

Het onderzoek leidde naar de zwemtrainer. Zijn computer en telefoon zijn in beslag genomen. Volgens de politie blijkt daaruit dat de man van verschillende kinderen foto's heeft gemaakt.

Het bestuur van de zwemvereniging heeft de trainer geschorst. Hij is nog niet aangehouden. De leden en ouders van de vereniging zijn woensdag op het stadhuis van Vlissingen geïnformeerd.

Meisjes

Volgens het Openbaar Ministerie fotografeerde de man alleen meisjes, geen jongens. Ze waren jonger dan veertien jaar. Het OM denkt nog weken nodig te hebben om te achterhalen hoeveel slachtoffers er zijn, zo werd woensdagavond meegedeeld op een persconferentie.

Politie en OM benadrukken dat er niet meer lijkt te zijn gebeurd dan het fotograferen van de kinderen.