Tot zeker 12.00 uur konden woensdag geen vliegtuigen landen en vertrekken op Eindhoven Airport. Vanwege een incident op de startbaan was de luchthaven gesloten.

Een zakenvliegtuig kreeg woensdagochtend omstreeks 8.00 uur een klapband op de startbaan. Volgens Omroep Brabant raakte daarbij niemand gewond. Het zou gaan om een toestel van het type Cessna Citation 525 van de ASL Aviation Group.

Een woordvoerder van de luchthaven meldt dat het vliegtuigje inmiddels van de baan is. Na controle van de startbaan konden de eerste passagiersvluchten omstreeks 12.00 uur opstijgen.

Omdat niet duidelijk was in hoeverre het toestel door de klapband beschadigd was, duurde het langer dan verwacht om het vliegtuig van de baan te verwijderen. "We moesten daar voorzichtig mee omgaan, omdat je anders mogelijk het toestel of de baan nog verder beschadigt en dan zijn we nog verder van huis," aldus de woordvoerder.

Vertragingen

In totaal zijn zo'n 2.500 tot 3.000 reizigers gedupeerd door het incident. Vluchten liepen ernstige vertraging op. Voor zover bekend zijn geen vluchten geannuleerd. Op Twitter verschenen woensdagochtend foto's van lange wachtrijen in de vertrekhal.

De luchthaven adviseert passagiers contact op kunnen nemen met hun luchtvaartmaatschappij voor eventuele compensaties.