De gemeente Den Bosch heeft dinsdag BouwQ, een extern onderzoeksbureau, opdracht gegeven om onderzoek te gaan doen naar de mogelijke oorzaak van de instorting van het pand aan de Markt. 

Het onderzoek richt zich op de bouwtechnische aspecten.

De onderzoeksresulaten zullen gecombineerd worden met de gegevens die de gemeente Den Bosch de afgelopen dagen heeft verkregen.

Het eeuwenoude pand, waarin een filiaal van opticienketen Pearle was gevestigd, stortte zaterdag rond 23.00 uur in. Er vielen geen slachtoffers. De winkel zou wegens een verbouwing komende week dicht zijn.

Zaterdagavond waren bouwvakkers in het pand bezig voor een verbouwing van het interieur. Een woordvoerder van de gemeente zei dat het om een herinrichting van het interieur ging. Hiervoor was geen vergunning nodig.

Gestut

Maandag is er in opdracht van de gemeente opdracht gedaan naar de technische staat van de aangrenzende panden van het ingestorte pand. Voor een pand, De Kleine Winst waarin ooit het atelier van de schilder Jeroen Bosch zat, zijn geen verdere maatregelen nodig. Van het andere pand zal dinsdagmiddag de voorgevel worden gestut om verdere schade te voorkomen.

Hiervoor worden voor het pand twee containers op elkaar geplaatst. En komt er een constructie op deze containers. Hiermee wordt de gevel volledig gestabiliseerd.