De ontspoorde trein bij Dalfsen is weggetakeld. ProRail is direct begonnen met de reparatie van onder meer het spoor en de bovenleidingen. 

Hoe lang dat gaat duren, hangt af van hoe groot de schade is. ProRail vermoedt dat die werkzaamheden sowieso enkele dagen gaan duren.

De takelwerkzaamheden zijn dinsdagavond begonnen en de hele nacht doorgegaan. Het takelen verliep sneller dan was ingeschat, aldus een woordvoerder van ProRail.

Van de vier delen die moesten worden weggetakeld, werden eerst twee wagons opgeruimd en daarna het motorgedeelte, het kleinste maar zwaarste deel van de trein. Aan het eind van de woensdagmiddag volgde de derde wagon.

Video: Treindelen verongelukte trein bij Dalfsen weggetakeld

Treindelen verongelukte trein bij Dalfsen weggetakeld
Treindelen verongelukte trein bij Dalfsen weggetakeld

Schuld

De kraanmachinist die is betrokken bij het treinongeluk wordt verdacht van dood door schuld. Bij het ongeluk kwam de machinist van de trein om het leven. Daarnaast vielen er zes gewonden.

De passagierstrein van Arriva botste met hoge snelheid tegen de hoogwerker, toen die een beveiligde spoorwegovergang overstak. De bestuurder kon zelf op tijd uit zijn voertuig springen. De trein ontspoorde volledig en kwam gedeeltelijk in het weiland te liggen.