De 26-jarige man waarvan eind vorig jaar de menselijke resten in een sloot in een buitengebied bij Etten-Leur zijn gevonden, is zeer waarschijnlijk om het leven gekomen door een eenzijdig scooterongeval.

Dat is de conclusie na onderzoek van de recherche, meldt de politie woensdag.

De man verliet op 19 juni 2015 de gevangenis. Er is sindsdien niets meer van hem vernomen en hij werd nooit als vermist opgegeven.

In december vorig jaar werden zijn stoffelijke resten gevonden door een wandelaar. De politie kamde het gebied uit en vond meer menselijke resten.

Na een uitzending van Opsporing Verzocht kreeg de politie een tip dat de man in juni op een zwarte scooter is gezien. In juli werd door de politie een zwarte scooter uit de sloot gehaald in de buurt waar het stoffelijk overschot was gevonden.

Scenario

Omdat de eigenaar niet kon worden achterhaald, werd de scooter vernietigd. De politie denkt nu dat de scooter van de man was en vindt een eenzijdig ongeluk het meest logische scenario.

Er kan niet worden uitgesloten dat er een ander voertuig bij het ongeluk is betrokken, maar omdat de scooter er niet meer is, kan dat niet onderzocht worden. De politie ziet ook geen aanwijzingen voor een misdrijf.