Een 28-jarige man is woensdag veroordeeld tot elf jaar cel voor het doden van een Syrische man in Esch. De man heeft na het doden het lichaam van de Syriër in brand gestoken in een bos bij Boxtel.

De rechtbank Oost-Brabant deed woensdagmiddag uitspraak in de zaak.

De man bekende zijn daad al in april vorig jaar. Het Openbaar Ministerie (OM) had twaalf jaar cel geëist.

Het 46-jarige slachtoffer werd in 2014 in zijn eigen huis in Esch door verwurging of verstikking om het leven gebracht. Het lichaam werd met een fietskarretje naar de bossen bij Boxtel gebracht. Daar werd het in brand gestoken om de sporen van de daad uit te wissen. Een wandelaar die zijn hond uitliet, vond het lichaam.

De politie kwam de identiteit van de man pas na een week op het spoor na tips. Die kwamen binnen toen foto's van het gezicht van het slachtoffer op internet en televisie werden getoond.

Affaire

Een affaire zou ten grondslag liggen aan de moord. De verdachte, die zelf ook uit Syrië komt, zou in een azc verliefd zijn geworden op de vrouw van het slachtoffer. Zo verklaarde hij voor de rechtbank.

De vrouw was ook enige tijd verdachte in deze zaak, maar haar rol kon niet worden bewezen. Zij zegt er niets van te hebben gemerkt dat haar man werd omgebracht, omdat ze lag te slapen.

Alle betrokkenen komen uit Syrië en woonden in Esch. Ze kennen elkaar al van voor hun komst naar Nederland.