De politie in Rotterdam heeft 326 arrestanten die werden opgepakt rond de wedstrijd Feyenoord-Roda JC weer op vrije voeten gesteld.

Ze hebben allemaal een boete van 220 euro gekregen, omdat ze zich schuldig hebben gemaakt aan wanordelijkheden. Een tiental heeft ook nog een boete voor openlijke geweldpleging gekregen, aldus de politie.

Zondag werd er nog door de politie gemeld dat er circa 250 aanhoudingen waren verricht. Dat blijken er nu ongeveer 75 meer te zijn.

Enkele supporters keerden zich zondag in de buurt van stadion De Kuip tegen de politie waarna werd besloten de supporters als groep aan te houden. De aangehouden mensen maakten deel uit van de groep fans die voorafgaand aan de wedstrijd van Feyenoord tegen Roda JC in de Eredivisie meeliep in een protestmars.

Politie stopt protesterende Feyenoord-aanhangers

Geen toestemming

Er was geen toestemming gevraagd voor het protest. De politie heeft de demonstranten tegengehouden toen ze naar het Maasgebouw probeerden te komen, zei een politiewoordvoerder zondag.

Het Openbaar Ministerie gaat de camerabeelden bekijken en bepaalt later over eventuele vervolging van supporters die zich hebben misdragen.

De wedstrijd in De Kuip eindigde in 1-1. Het was voor Feyenoord het eerste punt in de competitie na de jaarwisseling.

Video: Feyenoord-supporters aangehouden