De ochtendspits verliep maandagochtend door regen, wind en diverse ongelukken drukker dan verwacht. Op het hoogtepunt stond er meer dan 350 kilometer file. Rond 9.30 waren de meeste problemen op de weg voorbij. 

Alleen het verkeer op de A2 bij Utrecht heeft nog last van de afsluiting van de Leidscherijntunnel. Vanwege een ongeluk waarbij meerdere voertuigen betrokken zijn, is de tunnel helemaal afgesloten. Verkeer kan mondjesmaat over de paralelbaan en daardoor loopt het ook op andere plekken op de ring van Utrecht vast. Het is nog niet bekend hoe lang de afsluiting van de tunnel gaat duren. 

In de regio's midden en zuid hebben de scholen krokusvakantie, maar de weggebruikers merkten daar tijdens de spits van maandag niets van. Het was net zo druk als op een normale dag buiten de vakantieperiode. De voornaamste reden hiervoor was het grote aantal ongelukken. 

A4

Op de A4, de A6, de A10 en A8 stonden lange files en op de A12 tussen Oberhausen en Arnhem zorgde een groot ongeluk ook voor veel oponthoud. 

Video: bekijk beelden van ravage bij een tankstation op de A4

Echt grote vertraging was er verder nog op de wegen in Brabant, vooral in de regio Breda en Bergen op Zoom. Maar ook daar waren de meeste vertragingen tegen 9.30 uur opgelost. 

Weer

In grote delen van het land regent of motregent het maandag af en toe. In Limburg is het nog grotendeels droog, maar de regen beweegt zich volgens Weerplaza geleidelijk zuidwaarts. In het noordwesten wordt het in de middag droog, en de regen verlaat in de avond ook het zuidoosten van het land. 

Regenradar

Bekijk de actuele situatie op de weg en het actuele weerbericht