De politie heeft zondag ongeveer 250 voetbalfans van Feyenoord aangehouden. Het gaat om Feyenoord-aanhangers die bij het stadion protesteerden tegen het bestuur van de club.

De demonstranten eisten het vertrek van het bestuur van Feyenoord. Ze hielden een protestmars voorafgaand aan de westrijd van de Rotterdamse club tegen Roda JC. 

Er was geen toestemming gevraagd voor het protest. De politie heeft de demonstranten tegengehouden toen ze naar het Maasgebouw probeerden te komen, zei een politiewoordvoerder.

Insluiten

De politie heeft de groep ingesloten om de mensen te controleren. De demonstranten keerden zich tegen de politie en werden gewelddadig. Daarop is besloten de groep in zijn geheel aan te houden, aldus de woordvoerder.

Het Openbaar Ministerie legt alle aangehouden demonstranten een boete van 220 euro op vanwege wanorderlijk gedrag. Ook worden camerabeelden bekeken om te zien of er strafbare feiten zijn gepleegd.

Mogelijk wordt een aantal supporters vervolgd. Bij de vechtpartijen zijn twee stewards van het stadion lichtgewond geraakt.

Politie stopt protesterende Feyenoord-aanhangers

Verhuisdozen

De demonstranten hadden verhuisdozen bij zich die ze wilden afgeven aan het Feyenoord-bestuur in het Maasgebouw. De supporters wilden daarmee aangeven dat het beter was voor de bestuurders om op te stappen.

De Feyenoord-aanhangers zijn boos op de leiding van de club, omdat Feyenoord zeven wedstrijden op rij niet heeft gewonnen.

Eerder werden er drie mensen opgepakt vanwege belediging en openbare geweldpleging.