Bij een ernstig auto-ongeluk op een afrit van de A18 bij Doetinchem zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mensen om het leven gekomen.

Op de kruising Europaweg botsten twee auto's met ieder twee inzittenden op elkaar. De twee anderen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het is volgens een woordvoerster van de politie niet duidelijk hoe ernstig gewond zij zijn.

Op de plaats van het ongeluk waren veel hulpdiensten aanwezig, waaronder een traumahelikopter. Een auto is door de klap van de weg geraakt. Het is niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

De politiewoordvoerster kon nog niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers. De familie van de overledenen moeten daarnaast eerst geïnformeerd worden.

De politie doet onderzoek naar het ongeval. De afrit van de A18 was enige tijd afgesloten.

Video: Twee doden bij ernstig ongeval op A18 bij Doetinchem

A2

Vrijdagavond was ook een dodelijk ongeluk te betreuren. Een bestuurder van een busje kwam om het leven na een aanrijding met een vrachtwagen op de A2 ter hoogte van vliegveld Beek bij Maastricht 

Naar alle waarschijnlijkheid is het busje achterop de vrachtauto gereden. Het slachtoffer overleed ter plekke. De twee inzittenden van de vrachwagen bleven ongedeerd, meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde iets na 20.00 uur. Als gevolg van de aanrijding ontstond er op de A2 in de richting Eindhoeven een flinke file.