De A50 tussen Hoenderloo en Loenen (Arnhem richting Apeldoorn) is vrijdagochtend waarschijnlijk nog uren dicht na een ongeluk met een vrachtwagen. De ochtendspits in het oosten van het land heeft vermoedelijk last van gladheid.

Op de rijbaan richting Apeldoorn ligt een gekantelde vrachtauto met aanhanger. De weg is daardoor volledig geblokkeerd. Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) blijft de weg waarschijnlijk nog uren dicht, zeker tot 12.00 uur.

Door het ongeluk is er behoorlijk wat diesel op de weg terechtgekomen en is een schoonmaakploeg bezig dit op te ruimen. Ook moet er een spoedreparatie worden verricht. Rond 8.00 uur stond er een file van ongeveer 3,5 kilometer. Het verkeer dat vaststaat wordt inmiddels weggeleid vanaf knooppunt Waterberg. Het verkeer vanuit Arnhem kan omrijden via Barneveld over de A12, A30 en A1.

Zevenhoven

Een dertigjarige vrouw uit het Zuid-Hollandse Zevenhoven is vrijdag om het leven gekomen bij een frontale botsing in haar woonplaats. Ze knalde met haar auto op de Oude Spoorbaan op een busje.

De bestuurder van het busje bleef ongedeerd.

Het ongeluk is mogelijk veroorzaakt door de mist.

Code geel

Het KNMI heeft wegens mistbanken en gladheid vrijdag een code geel afgegeven. Vooral in het westen, midden en noorden kan het plaatselijk glad zijn door bevriezing. Rijkswaterstaat heeft vrijdagochtend in 365 ritten ruim 1,2 miljoen kilo zout gestrooid.

Die weersomstandigheden speelden het verkeer in de ochtendspits parten. Er waren wat ongelukken, vooral in het oosten van het land. 

Dit weekend wordt het onstuimig weer, met zware windstoten en heel veel regen. Op veel plaatsen valt er 25 millimeter, en her en der zelfs 40 millimeter. Het lijkt wel herfst, meldt Weeronline.

Vooral in het westen van het land waait het dit weekend hard, met zware windstoten tot 80 kilometer per uur. Aan de kust is het stormachtig. Waarschijnlijk valt in het noorden en noordoosten de meeste regen. Glad wordt het niet, en ook gaat het niet vriezen.

Omrijden

Door een ongeluk met twee auto's liep het ook behoorlijk vast bij Duiven op de A12 (Duitsland richting Arnhem), maar de weg is inmiddels weer vrij.

Op de A6 zijn vier auto's met elkaar in botsing gekomen. Er zijn twee lichtgewonden gevallen. Volgens de politie in Friesland is het behoorlijk mistig op de weg. Een van de auto's ligt in de greppel. De ANWB meldt dat er rond 9.00 uur een file stond van drie kilometer.

Bekijk de actuele situatie op de weg | Actueel weerbericht