Leider Klaas Otto van motorclub No Surrender is dinsdagavond opgestapt. Volgens Otto is hij het zat dat "zijn naam altijd overal aan No Surrender wordt gekoppeld". Hij wordt vermoedelijk niet opgevolgd.

Dat meldt hij in een interview in De Telegraaf

"Voor de buitenwereld draait de club alleen om mij", vertelt Otto aan de krant. "Waar ik ook kom, voor de media, de overheid en de maatschappij is No Surrender alleen Klaas Otto. Dat hangt me de keel uit en daarom ga ik weg."

"Heel drastisch ook. Goeie dingen, slechte dingen: ik wil niets meer horen en niet meer op de hoogte gehouden worden van het reilen en zeilen binnen No Surrender."

De voormalig leider van de motorclub maakte zijn aftreden dinsdagavond bekend tijdens een clubbijeenkomst. Volgens hem werd er heel begripvol op de beslissing gereageerd.

Advocatenkantoor

Otto gaat in de toekomst een bekende Nederlander begeleiden bij drukke bijeenkomsten. "Verder werk ik voor een advocatenkantoor. Ik bezoek gevangenen in het buitenland en geef deze mensen advies", aldus de oprichter van No Surrender.

Hij richtte de motorclub in 2013 op toen hij uit Satudarah stapte. Otto verliet de club begin 2015 toen hij gewond raakte bij een schietpartij. Hij keerde in juni 2015 terug als gezicht van de club nadat de leden hem dat hadden gevraagd.