DWS haalt voetbalteam uit competitie na vechtpartij

Een elftal van de Amsterdamse amateurclub Afc DWS is geschorst en doet deze competitie niet meer mee. Dat heeft de voorzitter Richard Smith maandag besloten.

Hij bevestigt een bericht hierover van de Amsterdamse zender AT5. Het team is uit de competitie gehaald na een massale vechtpartij dit weekend in de wedstrijd van het vierde elftal van Afc DWS tegen Hillegom 7.

Toen de scheidsrechter een doelpunt van Hillegom goedkeurde, ging DWS demonstratief van het veld, omdat het in hun ogen om buitenspel zou gaan.

De scheidsrechter kreeg vervolgens een duw van een speler toen hij verhaal ging halen. Een voetballer van Hillegom die tussenbeide kwam werd tegen de grond geslagen.

Waarnemer

''Vervolgens ontstond er een massale vechtpartij'', zegt een woordvoerder van de voetbalbond KNVB. ''Er was een waarnemer aanwezig, omdat het al eens eerder uit de hand liep tussen deze twee clubs. We wachten nog op zijn rapport over deze wedstrijd.''

De politie moest uiteindelijk ingrijpen. Zowel de scheidsrechter als een assistent-scheidsrechter heeft aangifte gedaan.

Nieuw-Sloten

Begin deze maand werd ook het amateurteam Nieuw-Sloten uit Amsterdam uit de competitie gehaald na geweldsincidenten.

Lees meer over:
Tip de redactie