KNMI waarschuwt voor gladheid door sneeuw in delen van het land

Het KNMI waarschuwt zondagavond voor gladheid door (natte) sneeuw in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. In die provincies geldt vanaf 21.00 uur een code geel.

Met name in een strook van Zuid-Drenthe naar de Veluwe blijft de sneeuw liggen en moeten weggebruikers extra opletten. Op meerdere plaatsen in het oosten van Nederland viel zondagochtend een laagje sneeuw.

Grote problemen heeft de sneeuw volgens de ANWB nog niet opgeleverd voor het verkeer. Wel rijdt het verkeer langzaam op de A28 en de A50 en rond het gebied Apeldoorn en Arnhem. Strooiwagens van Rijkswaterstaat maakten vanmorgen 102 ritten en gebruikten daarbij 672.000 kilo strooizout.

Eerder zondag gold ook code geel voor Drenthe, Flevoland, Overijssel en het oosten van de provincie Utrecht, maar deze waarschuwing trok het KNMI in de loop van de ochtend weer in.

Gevoeliger

In de overige delen van het land is het bewolkt en valt er volgens de weerdienst regen of natte sneeuw. 

De temperatuur ligt vanmiddag tussen de 1 en 4 graden. Langs de kust en rond het IJsselmeer maakt een krachtige noordoostenwind het voor het gevoel kouder.

Komende nacht valt er in het oosten en zuidoosten mogelijk opnieuw (natte) sneeuw. De kans op gladheid neemt dan wederom toe.

Heeft u foto’s of videos bij dit nieuws? Upload via NUfoto

Video: Sneeuwpret in delen van het land

De actuele situatie op de weg

Lees meer over:
Tip de redactie