Feyenoord-doelman Vermeer doet aangifte tegen dartsfans

Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer gaat aangifte doen tegen de mannen die donderdagavond in Newcastle bij de Premier League Darts borden omhoog hielden met kwetsende teksten.

Dat bevestigt Feyenoord vrijdag aan NU.nl. De Rotterdamse club zal de doelman ondersteunen bij de aangifte.

Op de borden van de dartsfans stonden donderdag teksten als 'Kenneth NSB' en 'Kenneth Vermeer Hangen', met ernaast een getekende pop.

De beledigende teksten werden getoond tijdens de opkomst van Phil Taylor, zo was te zien tijdens de uitzending van RTL7 en op nadien verschenen foto's en video's op Twitter.

Vrijdag nam RTL7 nadrukkelijk afstand van het incident. "Een lafhartige actie door ogenschijnlijk voetbalsupporters", reageerde een woordvoerster. "Wij distantiëren ons volledig van de getoonde teksten. Het is een schande voor de sport in het algemeen dat dit gebeurt."

Video: Borden met "Kenneth NSB" bij dartwedstrijd

Rutte

De 30-jarige Vermeer werd afgelopen zondag al beledigd tijdens de wedstrijd tussen zijn oude club Ajax en Feyenoord in de Arena. Een man uit Wageningen had een opblaaspop aan een strop over de balustrade gehangen, die de keeper moest voorstellen.

De man kreeg een stadionverbod. Bovendien wordt hij door het Openbaar Ministerie beschuldigd van bedreiging. Zijn voorarrest werd dinsdag geschorst.

Minister-president Mark Rutte veroordeelde vrijdag de actie met de Vermeer-pop. "Ik verwerp die actie vanzelfsprekend. Het is misselijkmakend", zei Rutte in zijn wekelijkse persconferentie.

"We leven in zo'n leuk land. Waarom zou je dan kiezen voor dit soort energieslurpende acties?", vroeg de premier zich af.

Ajax

Ajax heeft vrijdag ook gereageerd welke maatregelen het heeft getroffen na de wedstrijd van Ajax tegen Feyenoord.

Een deel van de toeschouwer zong kwetsende spreekkoren over Vermeer. Ajax heeft na eigen onderzoek twintig fans op het oog die allemaal een stadionverbod krijgen.

Deze groep supporters heeft zich volgens Ajax ''aantoonbaar schuldig'' gemaakt aan de wanordelijkheden en is voorlopig niet welkom in de stadions.

De club heeft aan een afvaardiging van de supporters laten weten dat er een voorwaardelijke straf wordt opgelegd. Als er zich nog een ernstig incident voordoet, zullen alle supporters uit het vak waar de wanordelijkheden plaatsvinden de twee opvolgende thuiswedstrijden niet mogen bezoeken.

Het was al duidelijk dat de supporter die de pop over de balustrade hing een stadionverbod heeft gekregen. 

Lees meer over:
Tip de redactie